Restaurant, Cafe, Fast Food Alanlarında İlaçlama
İnsan sağlığını etkileyen ögelerin başında gıda maddeleri gelir. Yalnızca gıda maddesinin kendisi değil sonradan etkileşime girmiş olması da canlıların sağılığında hayati tehlikelere yol açabilir.
Bu nedenle birçok insanın alım yaptığı restaurant, cafe ve ya fast food gibi işletmelerin hijyenini çok önemsiyoruz ve ilaçlama uygulamalarımızı şu şekilde gerçekleştiriyoruz;
- Gözlem ve Analiz: Haşere, böcek ve fare gibi kemirgenlerin türememesi için fiziksel şartların iyi derecede olması yapılan faaliyetlerin olumlu gelişme göstermesinde etkilidir. O nedenle çevrenin ve olmuş ve olası durumlara ilişkin öngörü ve ya kararda bulunarak bunu bildiririz.
- Temizlik: işletmelerin uygun şekilde temizlik eylemini gerçekleştirmeleri için metotları paylaşarak gerekli uyarı ve bilgilendirmeleri yaparız.
- Tür tespiti: Her tür kendine has özelliklere sahiptir. Uzmanı olmayan bir görevli için tüm türlere uygulanacak yöntemler aynı olsa da İpek İlaçlama olarak her türe yönelik farklı çözüm önerileri sunarız.
- Takip: kullandığımız metaryellerle hangi türün zarar verdiğini tespit ettikten sonra yapışkanlı, feromonlu, ışıklı, otomatik, elektronik, yaylı gibi tuzaklar kullanarak sonuçları takip edip yöntem belirleriz.
- Kontrol yöntemleri: Önceliğimiz Entegre Pest Yönetimi’ne yönelik stratejiler geliştirmek olduğu için ilk olarak kimyasal olmayan yöntemlerle olayı çözümlemeyi hedefleriz. Ancak pestisit kullanmanın zorunlu olduğu durumlarda ise en az toksik madde ile en yüksek verimi almayı amaçlar ve ona göre bir uygulama belirleriz. Gıda işletmelerimiz için Onaylı Pestisit Listesi ile yola çıkarak tedbir ve önlemlerimizi alırız.
Özetle İpek İlaçlama’da
- İnceleme yapılarak sorun tespiti
- Sorunun kaynağına inilmesi
- Sebeplerin değerlendirilmesi
- Sorunu çözümleyici ve önleyici taktiklerin geliştirilmesi şeklinde gerçekleştirilir.